Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 28 квітня 2017 19:18

На Яворівщині відкрили сонячну електростанцію

У п'ятницю, 28 квітня, поблизу села Залужжя, Яворівського району відкрили наземну фотоелектричну сонячну електростанцію "Озерна".

 Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА

Електростанція вироблятиме екологічно чисту електроенергію, що у подальшому забезпечить отримання прибутку від продажу за "зеленим" тарифом.

"Це відкриття  стає талісманом  енергозбереження у якості інвестицій дорожньої карти на Львівщині, в Україні, на перспективу", - зазначив під час урочистого відкриття СЕС Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Створення сонячної електростанції збільшить частку альтернативної енергії в електроенергетиці України та знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії. Розмір інвестицій – 10 000 000$.

"Сьогоднішніх 10 МВт - це символічний позитивний внесок в  енергетичну незалежність держави. Справами ми демонструємо, що Україна росте, розвивається і в ній здатні функціонувати модерні сучані технології", - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Електростанція займає площу 14,6 га, а загальна потужність встановлених сонячних панелей (фотоелектричних модулів JASolar) становить 9,9 МВт. СЕС вироблятиме близько 11 000 000 кВт/год на рік. +1 крок до виконання Національного плану дій з відновлювальної енергетики.

Прочитано 1404 разів

Медіа

1

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner