Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 04 жовтня 2019 14:53

Директору Новояворівського ліцею феміда присудила півтора роки обмеження волі

Яворівський районний суд визнав винним Григорія Бабія у перешкоджанні журналістської діяльності

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

Нещодавно, 25 вересня 2019 року, суддя Яворівського районного суду - Ірина Карпин, постановила вирок, яким визнала Григорія Бабія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України, а саме умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція даної статті передбачає обмеженням волі на строк до трьох років. Суд над директором ліцею тривав більше як чотири роки з червня 2015 року, за цей час цю кримінальну справу слухали п’ять суддів Яворівського суду та колегія суддів Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо, що 15 січня 2015 року, на засіданні бюджетної комісії Яворівської районної ради, тодішній депутат районної ради – Григорій Бабій, здійснив напад на журналіста Юрія Кенцала, застосувавши до нього фізичну силу та погрожував розстрілом з пістолета.

Городоцька місцево прокуратура, яка підтримувала обвинувачення погоджене прокурором області, оголосила підозру директору Новояворівського ліцею за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме 129 (погроза вбивством) та 171 (перешкоджанні журналістської діяльності).

Однак враховуючи, що з моменту скоєння Бабієм злочинну пройшло вже більше як три роки, відповідно до діючого законодавства, засуджений підлягає звільненню у зв’язку із закінченням строків давності. Тобто жодного покарання Григорій Бабій не отримає. Більше того він і надалі продовжує керувати одним із найкращих навчальних закладів Яворівщини.

Варто зазначити, що за статтею 129 (погроза вбивством), суддя Яворівського суду визнала Григорія Бабія невинуватим та виправдала за недоведеністю його діянь складу кримінального правопорушення.

Сам обвинуваченій директор ліцею свою вину так і не визнав та заявив, що буде подавати скаргу до апеляційного суду.

Прочитано 10382 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner