Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 11 грудня 2017 16:20

День народження Героя

Сьогодні, 11 грудня, активному учаснику Революції Гідності, Герою Небесної Сотні, Герою України Роману Варениці - виповнилось би 39 років…

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

Роман Михайлович - народився 11 грудня 1978 року у селі Старий Яр Яворівського району Львівської області у родині інтелігентів: мати працювала вчителькою математики. Закінчив Новояворівську середню загальноосвітню школу, пізніше – Дрогобицький педагогічний університет. Працював вчителем фізики та математики у селі Смолин Яворівського району. Потім працював на будівництві, їздив на заробітки за кордон. Мешкав у місті Новояворівську Львівської області.

У лютому 2014 року, не попередивши батьків, вибігши з роботи підсів в автобус з активістами з Яворівщини у Львові, та поїхав на Майдан Незалежності у Києві, де став активним учасником Революції гідності. Захищав барикади.

20 лютого 2014 року о 09:46 год. загинув внаслідок двох вогнепальних поранень, одна з куль снайпера влучила йому у серце. Похований у селі Старий Яр Яворівського району Львівської області.
Роману Варениці було 35 років ….

Наші земляк дуже любив свою Україну, він був справжніми патріотами своєї Батьківщини, відчував біль своєї держави, вболівав за її долю, підтримував її в боротьбі за свободу, прагнув їй добра та кращого майбутнього. Роман мав активну громадянську позицію, не міг миритися з безправ'ям, корупцією та соціальною несправедливістю, був готові віддати заради рідної землі найцінніше – свої життя.

7 квітня 2014 року Рішенням Яворівської районної рада Роману Варениці присвоєно звання "Почесний громадянин Яворівського району", (посмертно).

8 липня 2014 року Рішенням Новояворівської міської ради Роману Варениці присвоєно звання "Почесний громадянин міста Новояворівська", (посмертно).

21 листопада 2014 року Указом Президента України № 890/2014, за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності - Роману Михайловичу Варениці було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка", посмертно.

Ім'я та портрет Героя викарбувані на меморіалі Героїв Небесної Сотні у Києві на алеї Небесної Сотні.

Яворівщина повинна гордитись таким Героєм вже новітньої нашої історії, пам’ятати та шанувати його героїчний подвиг, а чиновники зобов’язанні брати приклад та завжди пам’ятати за що віддали свої життя Герої Небесної Сотні.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ !!!

Прочитано 787 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner