Увійти

Зареєструватися



Середа, 11 квітня 2018 17:10

На Яворівщині вшанували героїв АТО

10 квітня у с.Семирівка Яворівського району відбулись пам`ятні заходи з нагоди 25 річниці від дня народження Юрія Прихода.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Старший розвідник, розвідувальної роти штабного батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України, старшого солдата.

Цього дня, аби віддати шану захиснику України прибули районна влада, педагоги, учнівська молодь, громадськість Присутні поклали квіти до могили Юрія Прихода та запалили лампадки.

У скорботі ми схиляємо голови перед цим хоробрим, мужнім, сміливим воїном, який загинув на сході України, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах,– присвячується! Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується!

Довідка:
Cтарший солдат
10.04.1993 – 19.06.2014
Прихід Юрій Степанович – старший розвідник розвідувальної роти штабного батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України, старший солдат.
Народився 10 квітня 1993 року в селі Семирівка Яворівського району Львівської області. У 2008 році закінчив 9 класів загальноосвітньої школи села Семирівка Яворівського району, у 2010 році – загальноосвітню школу села Чернилява Яворівського району, у 2012 році – Львівський кооперативний коледж економіки і права.
У листопаді 2012 року призваний на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Службу проходив в роті глибинної розвідки 54-го окремого гвардійського розвідувального Прутсько-Померанського, орденів Олександра Невського, Богдана Хмельницького 3-го ступеня та Михайла Кутузова 3-го ступеня батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2076, місто Новоград-Волинський Житомирської області). У листопаді 2013 року звільнений зі Збройних Сил України у запас.
З січня 2014 року проходив військову службу за контрактом в 24-ій окремій механізованій Залізній бригаді імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0998, місто Яворів Львівської області).
З весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
19 червня 2014 року в районі селища міського типу Ямпіль та села Закітне Краснолиманського району Донецької області під час виконання бойового завдання, в ході якого необхідно було висунутися у глиб територій тимчасово контрольованими бойовиками, знищити укріплення і звільнити населені пункти, військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади вступили у бій з російсько-терористичними угрупуваннями. В результаті бою близько 30 військовослужбовців отримало поранення різних ступенів тяжкості та 7 військовослужбовців загинуло, серед них і старший солдат Прихід.
23 червня 2014 року похований на кладовищі села Семирівка Яворівського району Львівської області.
20 лютого 2015 року під час сесії Яворівської районної ради, було прийнято рішення про присвоєння Симерівській загальноосвітній школі ім’я Юрія Прихода.
6 вересня 2015 року в селі Семирівка Яворівського району на фасаді будівлі загальноосвітньої школи (вулиця Іоанна Богослова, 110), де навчався Юрій Прихід, йому відкрито меморіальну дошку.
Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступня (15.07.2014; посмертно).

Прочитано 1208 разів

Просмотр изображений в онлайн галерее Flickr:
https://www.yavir.net/novunu/kultura/item/1598-na-yavorivshchyni-vshanuvaly-heroiv-ato#sigProIdb295527cbb

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner