Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 24 вересня 2018 13:08

Негативний звіт директора Новояворівського ліцею

Батьки та керівник Відділу освіти розкритикували звіт Григорія Бабія та визнали його незадовільним.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

10–го вересня в приміщені актового залу Новояворівського ліцею проходив звіт директора Новояворівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ліцей» – Григорія Бабія, за попередній навчальний рік.

Послухати річний звіт прийшли більше як сто людей – це батьки ліцеїстів та представники батьківського комітету, педагогічний колектив ліцею та громадські активісті. Також були присутні голова бюджетної комісії Яворівської районної ради – Віталій Андрейко та керівник Відділу освіти Яворівської РДА - Михайло Дорош.

Батьки учнів вимагали пояснень від директора ліцею, чому їхні діти, без жодного офіційного рішення, ходять на уроки у міжшкільний навчально-виробничий комбінат Новояворівська та чому звільняються авторитетні викладачі ліцею. Також батьки просили надати їм дозвіл приймати участь у голосуванні за результатами звіту директора. Однак головуючий на засіданні Барбара та директор школи Бабій відмовили батькам у такому праві та зазначили, що можливість отримати бюлетень для голосування та поставити оцінку директору ліцею, мають лише делеговані представники по одному від кожного класу, а це сімнадцять представників.

Керівник Відділу освіти Яворівської РДА, який виступив перед присутніми, зазначив, що такого ажіотажу та обурення батьків не було, якщо би директор ліцею прозвітував вчасно відповідно до Наказу міністерства науки і освіти України №55 від 28.01.2005 року. В наказі зазначено, що річний звіт за попередній навчальний рік повинен проводитись в червні-серпні місяці поточного року. Однак директор ліцею відмовився виконувати цей Наказ. Про що Григорій Бабій заявив керівнику відділу освіти та членам кваліфікаційної комісії відділу освіти Яворівської РДА – зазначив Михайло Дорош.

Після самого звіту директора ліцею, керівник Відділу освіти Яворівської РДА розкритикував даний звіт та зазначив, що звіту він не почув, а лише загальні розповіді про особу директора школи, Закон України "Про освіту" та загальні статистичні дані ліцею. Присутні в залі батьки учнів підтримали Михайла Дороша ти визнали звіт Бабія незадовільним.

Також на звіті були виступи батьків учнів та педагогів ліцею. Зокрема виступила вчитель – Марія Карпа, яка викладала математику в Новояворівському ліцею. Вона зазначила, що написана нею заява про звільнення зумовлена психологічним тиском зі стороні директора ліцею, який впродовж останніх трьох років систематично порушує трудовий договір, принижує її честь, гідність та ділову репутацію і вимає робити незаконні речі, які непередбаченні посадовою інструкцією вчителя. Схожі звинуваченні в сторону директора Бабія прозвучали від інших вчителів ліцею через їхню громадянську та політичну діяльність.

За результатами таємного голосування директор Новояворівського ліцею Григорій Бабій:
– відповідає займаній посаді 24-и голосів;
– відповідає займаній посаді заслуговує морального заохочення 5-ть голосів;
– відповідає займаній посаді заслуговує матеріального заохочення 7-м голосів;
– не відповідає займаній посаді 22-а голоси.

Варто зазначити, що учать у голосуванні взяли лише 17 батьків, представників громадськості, а решта - це вчителі та технічні працівники школи, для яких директор ліцею є безпосередній керівник.

Більше інформації на ВІДЕО.

Прочитано 10053 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner