Увійти

Зареєструватися



Неділя, 28 січня 2018 21:42

Яворівське комунальне підприємство обмежує в доступі до інформації

Комунальне підприємство Яворівської міської ради «Житлокомунсервіс», відмовляється надаватиі інформацію про свою фінансову діяльність.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Юрій Кенцало.

Як зазначає громадський активіст наприкінці листопада 2017 року він звернувся з запит на інформацію до Яворівської міської ради в якому просив надати інформацію про суму коштів, які отримує комунальне підприємство «Житлокомунсервіс» від споживачів за вивезення та утилізацію (сміття) ТПВ.

Однак від КП ЯМР «Житлокомунсервіс» отримав відповідь, що запитувана інформація не стосується бюджетних коштів, а відтак йому відмовлено у задоволенні інформаційного запиту.

По даному факту збоку Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відкрито виконавче провадження з приводу порушення Закон України «Про доступ до публічної інформації», та вживатимуться відповідні заходи.

Як повідомляє Юрій Кенцало, керівник іншого комунального підприємства ЯМР РГ «Яворівський голос», також порушувала Закон України «Про доступ до публічної інформації», на неї був складений протокол про адмінправопорушення, а винна була доведена Яворівським районним судом. Що правда тоді покарання їй вдалось уникнути через затягування справи і протерміновані строки притягнення до відповідальності.

Прочитано 1082 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner