Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 05 березня 2018 16:56

Пам'ять Романа Шухевича вшанували у Краківці

5 березня у смт. Краковець відбулися заходи з вшанування пам’яті видатного українського політичного і державного діяча Романа Шухевича.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Представники районної та місцевої влади, сестра загиблого на майдані Романа Сеника Леся Лисак, громадськість вшанували пам'ять генерала-хорунжого та головного командира УПА поклали квіти до пам’ятника Роману Шухевичу та спільно помолились. На віче біля пам’ятника головнокомандувачу УПА з вітальним словом виступили керівники району - голова Яворівської райдержадміністрації Орест Хлян , голова районної ради Володимир Сичак та голова Краковецької селищної ради Ольга Мамчур.

Після цього громадськість послухала святковий концерт, який подарували глядачам молоде покоління, патріоти нашої держави, учні Краковецької ЗОШ.

Довідка. Український політичний діяч Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові. У 1943-1950 роках командував Українською повстанською армією. 5 березня 1950 року був убитий представниками радянського МДБ. Похований у тодішньому с. Білогорща, яке пізніше увійшло до складу Львова.

Прочитано 928 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner