Увійти

Зареєструватися



Субота, 10 березня 2018 11:24

204-ту річницю з Дня народження Кобзаря відзначили у Яворові

9 березня відбулися заходи з вшанування 204-Ї річниці українського поета, письменника та художника Тараса Григоровича Шевченка.

Про це інформує Яворівська РДА.

Місцеве духовенство відслужило панахиду за упокій душі Тараса Григоровича Шевченка, а також покладання квітів до пам’ятника поета.
204 учасники хорових колективів усієї Яворівщини до 204 річниці від дня народження Т.Шевченка виконали біля пам‘ятника «Реве та стогне» та полум‘яний «Заповіт»
У заході взяв участь заслужений артист України Василь Була і молоді артисти драматичного театру ім.М.Заньковецької.
Також вперше була представлена Шевченківська абетка за участю зразкового драматичного колективу «Фантазія», театр-студії «Яворина» показали патріотичну поезію «Кавказ», до вільного мікрофону запрошено переможців районного огляду-конкурсу читців Шевченка.
Тарас Шевченко для кожного свідомого українця – не просто народний поет, талановитий митець, а й національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець, великий патріот та один з найбільших революціонерів нашого народу. Адже справді майже кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ і край, пророчий осуд усякої неправди і неволі, рішучий осуд насильства, релігійного лицемірства і соціальної несправедливості.

Прочитано 701 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner