Увійти

Зареєструватися



Четвер, 03 травня 2018 07:04

Розширена нарада Яворівської РДА за участь представників місцевих рад

2 травня під керівництвом голови Яворівської РДА - Ореста Хляна  відбулася чергова розширена апаратна нарада.

Про це повідомляє прес-служба Яворівської РДА.

В даному заході взяли участь заступник районної ради Володимир Мацелюх, заступника голови Яворівської РДА Ірина Масюк, керівник апарату райдержадміністрації Зоряна Мірило, голови органів місцевого самоврядування, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств комунальної власності, тощо.

Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району доповіли про проведену роботу за I квартал 2018, про виконання протокольних доручень та проінформували про плани роботи на поточний місяць

Під час наради голова райдержадміністрації Орест Хлян  акцентував увагу присутніх на питаннях щодо соціально-економічного розвитку району, виконання бюджетів усіх рівнів, виплати заробітної плати, державних соціальних допомог та пенсій, проекту «Рука допомоги»,  аналізу стану безробіття в районі, призов до лав Збройних сил України,  ремонту доріг тощо

Начальник юридичного відділу Володимир Байда доповів результати перевірок по делегованих повноваженнях органів місцевого самоврядування,  зупинившись на помилках, які допускають в радах, а саме  відсутність номенклатури, посадових інструкцій, звітів голів та ін. Перевірки по делегованих повноваженнях тривають.

Начальник Яворівського районного відділу ГУ ДСНС у Львівській області Руслан Іванчишин інформував про перевірки до церков, ДНЗ, навчальних закладів з  громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

На нараді представили директора Новояворівської міської філії Львівського ОЦЗ - Світлану Осьмак.

Ярослав Гричук, завідувач Яворівським районним відділом лабораторних досліджень ДУ Львівської області, доповів про  епідеміологічний стан  у Яворівському районі.

Віталій Байда, директор Яворівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  наголосив, щоб органи місцевого самоврядування подавали сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Також не відмовляти учасникам АТО, родинам загиблих учасників АТО, родинам Героїв Небесної Сотні у прийнятті заяв на виділення земельних ділянок та ставити на квартирну чергу учасників АТО в сільських, селищних радах

Начальнимк управління соціального захисту населення Уляна Ганусяк інформувала про зміни у наданні субсидій, адже з 1 травня 2018р субсидії надаватимуся по справедливому підході,  відтепер субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення.

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку  – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі

Особам працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працють без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично  рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень. Тим, хто є дійсно безробітним, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.

Також з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання  і становитиме 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 кв.м площі.

При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%

Внутрішньо-переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з вказанням складу домогосподарства.

Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження – підставою для призначення субсидії

Орест Хлян наголосив на необхідності відповідної  роботи закладів медицини, освіти, культури,  та належної соціальної опіки соціально вразливих категорій населення, особливо у віддалених населених пунктах району.

Прочитано 800 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner