Увійти

Зареєструватися



Вівторок, 08 травня 2018 18:43

Рятувальники продовжують ліквідовувати горіння торфу в селі Бірки

7 травня рятувальники ліквідовували горіння торфу в с. Бірки Яворівського району.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області

Упродовж дня горіння торфу ліквідовано на площі 6,5 га, залишається тліти ще 3,5 га. До ліквідації пожежі залучили 77 рятувальників, 8 одиниць спецтехніки, 2 мотопомпи, автомобілі підвищеної прохідності УАЗ, КамАЗ та ЗіЛ.

Рятувальники здійснювали проливання водою тліючого шару торфу. Складність гасіння пожежі полягає у несприятливих погодних умовах, зокрема, сильному вітрі, а також відсутності близьких джерел водопостачання.

Нагадаємо, що повідомлення про пожежу на відкритій території на площі 10 га вогнеборці отримали ще 6 травня о 11:44. Упродовж двох днів рятувальники здійснюють гасіння тліючого шару торфу.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. Для ліквідації таких пожеж потрібна значна кількість людських та матеріальних ресурсів.

Прочитано 727 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner