Увійти

Зареєструватися



Вівторок, 29 травня 2018 07:06

На Яворівщині знову стає актуальною проблема борщівника

Борщівник негативно впливає на біорізноманіття, доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід, монополізує територію, небезпечний для людей.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Ігор Рак зустрівся з головою Порічанської сільської ради, депутатом районної ради Худобою Богданом, керівником Яворівської ДЕД Михайлом Павликом, представником автодорожної служби ПП "Рома", щоб врегульовувати питання ліквідації шкідника.

Поради щодо знищення : якщо борщівник Сосновського росте поряд намагайтеся його знищити, але обов’язково застосовуйте наступні поради:

- ніколи не ведіть боротьбу, не захистивши шкіру та очі, адже від моменту потрапляння соку на шкіру до виникнення хімічного опіку може прийти значний період часу;

- пам’ятайте, сік борщівника стає небезпечним і здатним спричиняти опіки під дією сонячних променів;

- найкращими методами боротьби з борщівником є скошування в період цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація рослини та повторне цвітіння;

- ефективним також є зрізання лопатою основи борщівника на рівні близько 10 см нижче рівня ґрунту, найкраще і найлегше робити це навесні.
У боротьбі з борщівником Сосновського необхідно вдаватися до скошування до цвітіння, яке необхідно проводити 3-4 рази впродовж сезону.
Допомогу у знищенні борщівника Сосновського надають сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства. До скошування узбіч залучаються працівники дорожніх служб.

Для забезпечення виконання вимог техніки безпеки та охорони праці під час проведення робіт із знищення борщівника Сосновського місцевим радам направлені інструкції з їх дотримання. Через засоби масової інформації висвітлюється шкідливість борщівника Сосновського на організм людини.

Прочитано 728 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner