Увійти

Зареєструватися



Субота, 22 вересня 2018 11:05

Немирівської об’єднаної громади не буде!

Відповідну заяву на громадських слуханнях оголосив селищний голова Немирова – Микола Бесага.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

На початку вересня цього року, в приміщенні Народного дому селище Немирів, Яворівського району, відбулись громадські слухання щодо приєднання навколишніх сільських рад та створення Немирівської об’єднаної територіальної громади. Дані громадські слухання ініціював Немирівський селищний голова - Микола Бесага за ініціативи сільського голови Середкевич - Михайла Смолинця. Представників з Яворівської районної державної адміністрації не було.

За словами місцевих мешканців, громадські слухання були оголошені та приведені за один день на які прийшли здебільшого прихильники селищного голови Немирова близько сімдесяти людей. Населення Немирова більше як дві тисячі мешканців.

Сам селищний голова - Микола Бесага, заявив, що не хоче ініціювати та створювати об’єднану Немирівську ОТГ, оскільки Немирів самодостатня селищна рада, яка виконує річний бюджет на 136% без районних дотацій і не потребує об’єднання з навколишніми сільськими радами.

На громадські слухання також приїхав представник Львівської ОДА, зокрема з центру розвитку місцевого самоврядування, який роз’яснив усім присутнім перспективи для населення та розвитку території об’єднаної територіальної громади. Однак селищний голова не дав можливість йому закінчити свій виступ та відповісти на всі поставлені питання від громадськості.

Також виступили місцеві мешканці, які були обурені раптовістю проведення таких громадських слухань, оскільки прийшло мало людей тому що належним чином не були проінформовані, а також сьогоднішнім станом справ у Немирівській селищній раді.

Після бурхливих баталій між присутніми, директор місцевої школи – Іван Гавловський, запропонував провести референдум або свого роду опитування стосовно створення Немирівської ОТГ.

Наприкінці громадських слухань селищній голова Немирова, поставив на голосування дві пропозиції. Перше питання – це щоб Немирівська селищна рада залишалась самостійною громадою, а друге щодо проведення референдуму. За перше питання проголосувало шістдесят шість з присутніх, а за друге лише дванадцять.

За підсумками громадських слухань Немирівська селищна рада залишається самостійною громадою.

Більше інформації на ВІДЕО

Прочитано 1273 разів

Медіа

Просмотр изображений в онлайн галерее Flickr:
https://www.yavir.net/novunu/suspilstvo/item/2034-nemyrivskoi-obiednanoi-hromady-ne-bude#sigProId74619434a3

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner