Увійти

Зареєструватися



Неділя, 10 березня 2019 18:12

На Яворівщини горить сміттєзвалище

Вогнем охоплено більше 5 гектарів площі

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

До гасіння пожежі задіяні сім одиниць техніки (3 пожежні автомобіля з району та 4 з міста Львова), а також сімдесят чоловік особового складу в тому числі курсанти.

Пожежа виникла в наслідок підпалу трави зі сторони незаконного Яворівського сміттєзвалище, яка швидко перекинулась на Новояворівський полігон твердих побутових відходів. Хоча деякі працівники полігону стверджують, що на яворівському смітнику навмисне спалюють сміття, а не траву.

09 березня приблизно о 12:00 працівник Новояворівського полігону ТПВ – Валерій Рибарчук, повідомив Яворівське районне відділення ГУ ДСНС у Львівській області про горіння трави неподалік сміттєзвалище. На протязі дня було ще декілька повідомлень, в тому числі до Головного управління ДСНС про те, що вогонь швидко підходить до меж полігону ТПВ, а сильний вітер сприяє роздмухуванню пожежі. Однак у відповідь пожежники повідомили, що у них немає в наявності техніки та запропонували працівникам полігону ТПВ самотужки боротись з вогнем.

Близько 17:30 год. 9 березня почало горіти вже саме сміттєзвалище. За слова працівників сміттєзвалище лише о 20:30 год., 9 березня приїхала оперативна група ДСНС. Пожежники оглянули пожежу, зробили фото, розвернулись та поїхали оскільки в ночі пожежні роботи не проводяться. З ранку близько 09:00 год., 10 березня рятувальники розпочали гасіння пожежі. Майже після 20 годин після першого повідомлення.

Як повідомив заступник начальника Яворівського районного відділу ГУ ДСНС у Львівській області - Андрій Хрупа та заступник начальника ГУ ДСНС у Львівській області - Валерій Глобенко, 9 березня усі пожежні автомобілі були на виїзді тому не могли приїхати. За технічною допомогою в інші сусідні райони чи до Львова пожежники не звертались.

У своєму коментарі Валерій Глобенко зазначив, що керівництво Новояворівського полігону ТПВ до дотримується відповідних пожежно-санітарних норм. Зокрема були наявні чагарники по периметру полігону, відсутність піщаного насипу, немає відповідних ровів, а також не пересипається піском ТПВ. Тобто якби були дотримані усі ці норми масштаби пожежі були б значно менші зазначив заступник начальника ГУ ДСНС у Львівській області.

Нагадаємо, що за рішенням Новояворівської міської ради на полігон ТПВ щодня завозять 40 тон львівського сміття.

За прогнозами вогнеборців 12 березня пожежу на полігоні ТПВ буде ліквідовано.

Більше інформації на ВІДЕО.

Прочитано 3314 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner