Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 08 січня 2018 20:35

Наконечнянського сільського голову звільнили з під варти

Суддя Радченко вважає, що вилученні кошти та обшук незаконні.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

Минулого тижня, 5 січня, слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції у Львівській області, булого оголошено підозру голові Наконечнянської сільської ради – Мирону Гулі та направлено клопотання до Галицького районного суду міста Львова для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 4 січня працівниками Управління захисту економіки в Львівській області Нацполіції було затримано сільського голову – Мирона Гулу, який вимагав 300 000 грн. від учасника АТО за Рішення про виділення земельної ділянки під особисте селянське господарство площею 0,25 Га.

5 січня, суддя Галицького суду міста Львова – Віталій Радченко, розглянув два клопотання слідчого. Про обрання запобіжного заходу для Мирона Гули та про відсторонення його від посади сільського голови Наконечного.

У своєму клопотанні слідчий та прокурор просили суд застосувати до підозрюваного у корупційному злочинні запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначити заставу у розмірі 170 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Захисники фігуранта кримінальної справи в свою чергу намагались спростувати підозру та зазначали, що клопотання про обрання запобіжного заходу занадто суворе адже ризики стороною обвинувачення не доведенні та просили у судді для свого під захисного домашній арешт, а у випадку обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, визначити заставу в розмірі не більше 30-ти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Сам сільський голова нічого незміг пояснити суду. «В мене немає слів» - заявив Мирон Гула.

Також захисники Мирона Гули заявляли, що вилученні кошти у вигляді харабя під час обшуку, а також сам обшук в кабінеті сільського голови є незаконні і не можуть слугувати належним доказом в даній справі адже суд не надав дозволу на такий обшук.

Варто зазначити, що відмову у клопотанні про обшук в кабінеті Наконечнянського сільського голови ухвалив той же суддя Галиського суду міста Львова - Радченко В.Є., після сомовідводу ще двох суддів. Які причини самовідводу та відмови для обшуку в кабінеті сільського голови – невідомо, оскільки в Єдиному державному реєстрі судових рішень цих Ухвал досі не оприлюднено.

Кореспондентам Yavir.net з достовірних джерел стало відомо, що суддя Радченко В.Є. тимчасово зареєстрований (прописаний) у селі Наконечне в будинку не менш одіозного судді Галицького районного суду міста Львова - Євгена Лялюка. До слова cуддя Лялюк Є.Д., був одним із тих суддів по даній справі, які заявили самовідвід.

Після судового засідання підозрюваного Гулу звільнили з під варти в залі суду.

Прокурор в свою чергу заявив, що буде подавати апеляційну скаргу на рішення судді Галицького суду - Радченка В.Є.

Більше інформації на ВІДЕО

Прочитано 5779 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner