Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 27 листопада 2017 06:51

На Яворівщині відбулись жалобні заходи вшанування 85-х роковин Голодомору

Нещодавно, 24-25 листопада у населених пунктах Яворівщини відбулись пам’ятні вечори приурочені Голодомору 1932-1933 років.

Про це повідомляє Yavir.net.

Голодомор 1932—1933 років — геноцид українського народу, організований вищим керівництвом Радянського союзу та Української СРР. У населення конфісковували врожай зернових та інші продукти харчування, що призвело до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.
У Яворові на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченкові священники Володимир Гавриленко та Степан Кобасяр провели поминальну панахиду після якої мешканці і гості міста долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Також акція «Запали свічку» відбулась на центральній площі м.Новояворівськ. Учасник драматичного гуртка та учні шкіл розповіли про тяжкі наслідки голоду в Україні. Мешканці с.Старий Яр мали можливість переглянути фільм присвячений жахливим подіям минулого «Гіркі жнива». Години пам’яті і панахиди проведено у селах Салаші, Молошковичі, Наконечне-1, Дубровиця, Вербляни, Новини, Немирів, Прилбичі, Завадів, Залужжя та Коти. Жителі Яворівщини в смутку і скорботі запалили свічки та згадали сумні події минулого.

Прочитано 834 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner