Увійти

Зареєструватися



Вівторок, 30 січня 2018 13:01

В Яворові відзначили "Бій під Крутами" театралізованим дійством

29 січня, в РНД «Сокіл» відбулись урочистості «Пам’ятай про Крути».

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Після театралізованого відтворенні історичного бою столітньої давності, присвячений Героям Крут та концерту, присутні долучились до всеобласної акції «Мій герой».

Шлях до Незалежності нашої держави був тернистим, наповненим героїчними подвигами, саможертовністю та вірою у світле майбутнє нашої держави. Ті, хто захищали, протистояли і полягли. Вони заплатили високу ціну за кожен наш день, за кожне чуже життя і за Українське майбутнє. Та найважливіше, що вони мотивують й нас бути героями. Протистояти, вчитися терпінню і повазі, жертвувати і тримати тил.

Героями не народжуються, ними стають, їх у собі виховують і виборюють. Таких героїв слід знати, про них маємо говорити та пам’ятати.  

Ввсеобласну акцію «Мій герой», започаткували 22 січня в День Соборності України у м. Львові, тепер протягом року це полотно з іменами героїзму мандрує районами Львівщини, де молодь вписує імена людей, які є героями, для них.

Це полотно прибуло у Яворівський район і є унікальна можливість вписати імена героїв. Героїв, які своїм походженням, або діяльністю мають відношення до Львівщини. Передусім це: Українські Січові Стрільці, вояки Армії УНР, УПА, діячі ОУН та сьогоднішніх Героїв-воїнів АТО.

Мета цієї акції скласти символічний перелік героїзму, що б наступні покоління не забули ці імена.

Прочитано 888 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner