Увійти

Зареєструватися



Неділя, 29 липня 2018 19:28

В Яворові відсвяткували 1030-річчя хрещення Київської Русі

У неділю, 29 липня, в Яворові молитовно відзначили 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України за участі митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, блаженнішого Макарія.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Святкування очолив митрополит Київський і всієї України УАПЦ, блаженніший Макарія, якого місцеві мешканці зустріли хлібом-сіллю біля церкви Ікони Почаївської Божої Матері, а дітки устелили йому шлях пелюстками троянд.

Привітав поважного гостя зі столиці собор яворівських православних священиків, очолюваний отцем-деканом Тарасом, отцем-настоятелем, протоієреєм Володимиром.

Предстоятель УАПЦ Макарій разом з яворівськими православними священиками відправив святкову Божественну літургію, приурочену 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України та спільно помолились за мир та злагоду в державі.

На святкування в Яворів з’їхалися православні вірні Української Автокефальної Православної Церкви з усіх куточків Яворівщини, одягнуті, здебільшого, в національні строї.

Також, відбулася багатолюдна Хресна хода по вулицях Яворова – до центральної площі Ринок, де біля пам’ятника Тарасові Шевченку віруючі різних конфесій, разом Предстоятелем УАПЦ Макарієм відправили молебен за український народ.

Участь у молитовних заходах прийняли керівники району та представники міської ради.

По завершенні в районному Народному домі «Сокіл» міста Яворова відбулася урочиста академія церковних хорів, приурочена 1030-літтю Хрещення Київської Русі-України.

Предстоятель УАПЦ Макарій висловив подяку усім, хто взяв участь у спільній молитві та організаторам яворівського святкування 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України, наголосивши на своїй впевненості, що Вселенський Патріарх Варфоломій таки затвердить Томос Українській Православній Церкві.

На думку митрополита Макарія, як би не було складно, об’єднання відбудеться – заради майбутнього України. Адже, з його слів, цього вимагає час та вся українська спільнота.

Довідка.

Митрополит УАПЦ Макарій місто Яворів Львівської області відвідує не вперше. Зокрема, п’ять років тому в Яворові відбулися ювілейні заходи, приурочені святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі-України, на які прибув блаженніший Макарій, будучи тоді митрополитом Львівським УАПЦ.

Прочитано 818 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner