Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 17 квітня 2017 17:33

Як лунали гаївки у Наконечному на Яворівщині

Великдень – ця назва вказує на те, що це незвичайний, а великий день. Велике свято, яке споконвіку символізувало перемогу над силами темряви і зла, уособлювало примирення і прощення.

Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль, одвічні людські цінності. Воскресіння Ісуса Христа дає нам змогу перемогти духовну смерть і жити новим повнокровним життям. Воскресіння Господнє в усі часи давало людям наснагу вірити, любити і прощати. У цей день кожному треба примиритися з ближнім, відкрити свою душу вогником добра і милосердя.
Кожен народ має свої звичаї і традиції. Існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Особливим виявом великодніх традицій по наших українських селах та містах є гаївки, веснянки та різні ігри на майдані, біля церкви.

Сбогодні, 17 квітня в селі Наконечне-І, маленькі діти та молоді дівчата на високих каблуках разом з керівником місцевої бібліотеки Оксаною Вахулою вшановуючи давні звичаї і традиції нашого народу, незважаючи на прохолодну погоду, водили гаївки, веснянки та забавлялись у іграх. Як зазначає пані Оксана: "Наконечне - І одне з небагатьох сіл району, де ще збереглись традиції водити гаївки"

Прочитано 1744 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner