Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 05 червня 2017 13:43

У Яворові пройшло віче-реквієм з нагоди Дня Героїв

Сьогодні, 5 червня, у другий день "Зелених свят" в Яворові на площі Ринок урочисто вшановували День Героїв по-особливому поважно, молитовно, величаво.

Про це повідомляє Відділ культури та туризму Яворівської РДА.

День Героїв щороку набирає все більшої популярності. Історія цього свята пов’язана з українськими націоналістами першої половини ХХ століття, національно визвольного руху після другої світової війти та новітню історію становлення незалежності України.

Священики, влада району та міста, чисельна Яворівська громада зібралися біля пам’ятника Тараса Шевченка, щоб згадати всіх Героїв України, а особливо події трирічної давності, які назавжди змінили нас і нашу державу.

Вперше звучали гімн України та церковний гімн у виконанні зведеного хору "Яворівщина"(кер.О.Стадник) та "Аколада"(кер.У.Олійник). Величаво лунала молитва усіх парохів церков Яворова, а церковний хор церкви Св. Юра (кер.В.Тернавський), неначе янголи, проспівав "Вічная пам'ять".

Кожна епоха має своїх героїв, особливою сторінкою є УПА. До слова був запрошений голова районного братства УПА Вушко П.І. У літературно-музичній композиції колективу НД с.Оселя віддали шану новітнім героям Майдану та АТО.  Про Залізну 24-ту бригаду звучала пісня у виконанні лауреата полкової пісні Ю.Мегіса. Вітальні слова виголосили очільники району та міста: Орест Хлян, Володимир Сичак, та Павло Бакунець. Було покладено квіти до усіх могил героїв у м.Яворові та Яворівському районі.

Як би важко не було згадувати усі важкі часи України, її полеглих героїв, але ми знаємо, що Україна постане сильною і могутньою державою, тому наприкінці Віче слова мали молоде покоління-Україна (Ліля Корчак) та козачок (Назарій Лялюк). Сценарій склала-пров.спеціаліст відділу культури і туризму Наталія Лялюк.

Завершилося віче спільною ходою до старого цвинтаря де на могилі Січовим Стрільцям священники відслужили панахиду за загиблими Героями. А у своїх промовах наголосили, що в пам'ять про новітніх Українських Героїв не маємо права піддаватися розчаруванню. Бо їхня жертва не може бути даремною, вони загинули, щоб ми жили, були активними громадянами, а не сторонніми спостерігачами стрімких змін сьогодення.

Прочитано 1094 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner