Увійти

Зареєструватися



Понеділок, 07 серпня 2017 13:58

Яворівщину відвідала праправнучка о.Михайла Вервицького - Любов Вербицька

05 серпня, у село Завадів Яворівського району завітала праправнучка о.Михайла Вервицького - Любов Вербицька.

Про це насвоїй сторінці у Facebook розповіла Софія Кіт.

Любов Вербицька, подарувала місцевій бібліотеці зі своєї приватної бібліотеки збірки книжок таких авторів як: П.Загребельний, Ю.Опільський, А.Чайковський, А.С.Макаренко, О. Гончар та ін.

Коли пані Надя запитала її, що спонукало зробити такий подарунок, то вона відповіла: " Мій молодший брат помер, ще один, також молодший від мене, не дуже здоровий... Я мушу, то всьо, ще, при житті розподілити, де що має бути. Дуже багато книжок віддала в дитячу бібліотеку районну в нас.. Вони дуже задоволені, звичайно, я ж не продаю ці книжки".

 На запитання, звідки у Вас стільки книг, пані Люба відовіла: "Звичайно, коли я була приватним підприємцем і заробляла, то їх збирала. Правда Чайковський, то одне із останніх зібрань, а це все - раніше... Гончара, я лишида собі, "Собор", який не ввійшов у повну збірку. І лишила собі, нове видання "Роксоляни", яка війшла сюди в збірку".

Пізніше, спільно з гостями відвідали Вічеву площу, де має бути музей ім.о.М.Вербицького та храм Різдва Пресвятої Богородиці, де правив о.Михайло, зустрів гостей парох, о.Ігор.Кривейко.

Місцеві мешканці щиро дякують, п.Любові, за чудовий візит та подарунки!

Прочитано 1048 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner