Увійти

Зареєструватися



Неділя, 27 серпня 2017 05:12

У Яворові відсвяткували День Незалежності України

24 серпня у всіх церквах міста та Яворівського району були проведені молитовні заходи за Україну та український народ за участі представників влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

У Яворові на центральній площі Ринок, біля пам’ятника Тараса Шевченка відбулися урочистості заходи з нагоди 26-ї річниці Незалежності України «Україна - народжені вільними».

Під звуки Гімну України, у виконанні духового оркестру 24 окремої механізованої бригади та народного хору «Яворівщина», військові підняли прапор України і разом з присутніми  розділили величність свята.

Присутні хвилиною мовчання засвідчили шану тим, хто у різні часи історії поклав своє життя за волю і незалежність України, становлення української державності

Парохи  церков міста Яворова  о.Степан Кобасяр, о.Роман Піта, о. Володимир Гавриленко,  о.Володимир Кобзяк,  о.Олег Тишкун, о.Володимир Шидловський, ксьондз Марек Недзвєцкі помолились за Україну та народ.

З вітальним словом до жителів Яворівсщини та гостей виступили голова Яворівської райдержадміністрації - Орест Хлян, голова Яворівської райради Володимир Сичак, та заступник міського голови Яворова Андрій Гаращук. Також яворівчан та гостей міста привітали командир 279 полку, 45 бригадної тактичної групи сухопутних військ США підполковник - Брюс Ламберт, а також представник делегації з Любачівського повіту республіка Польща.  

Відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника  Тараса Шевченка, пам’ятника героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО, героям УПА М.Вархоляку та Г.Сасу, Січовим Стрільцям, жертв політичних репресій, Михайлу Вербицькому, митрополиту Андрею Шептицькому

Щирими українськими піснями всіх присутніх вітала талановита молодь районної сцени Володимир Слобода та Діана Шпєх. Народний хореографічний колектив РНД «Сокіл» виконав  танець «Український віночок». Народний хор «Яворівщина»  (керівник Олег Стадник), заспівав пісню «Щоб розцвіла Українська держава» муз.Мирона Дацка,сл.отця Василя Богдана Мендруня.

Ну а ввечері відбувся концерт на літній сцені РНД "Сокіл", за участю художніх колективів з Яворівщині, військового оркестру, гутртів та вокалістів, які приїхали на запрошення.

Прочитано 3475 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner