Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 24 листопада 2017 11:08

Розвиток обдарованих учнів - перша умова формування нової генерації національної еліти

04 листопада розпочато проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Про це повідомляє Відділ освіти Яворівської РДА.

Станом на 21 листопада проведено районні олімпіади з англійської, німецької, польської мов, математики, основ християнської етики, біології, трудового навчання, економіки, української мови та літератури. Їх результати висвітлено на сайті РМК на сторінці «Обдаровані діти. Олімпіади) та на блогах методистів.

Серед учасників найбільше перемог здобули учні Новояворівського НВК «ЗОШ ІІ ступеня – ліцей» та Яворівської гімназії імені Осипа Маковея.
Серед завдань Нової української школи одне з провідних місць посіла проблема формування нової генерації національної еліти.

Саме тому розвиток творчих здібностей дитини, її обдарувань набуває особливої актуальності, потребує нових підходів до освіти на основі об’єднання зусиль педагогів, науковців, психологів, батьків, громадськості країни.

Для України, у якій суспільство прагне нової якості життя, демократичності, створення системи розвитку обдарованої особистості є першою умовою для досягнення цих цілей. Доля України залежить від того, наскільки ефективно будуть реалізовані інтелектуальні, творчі можливості насамперед молодих людей.

Ось тому відділ освіти Яворівської райдержадміністрації в тісній співпраці з органами районної влади багато робить для вирішення цієї проблеми, зокрема для вияву і розвитку здібностей і таланту кожної дитини, ефективної системи підтримки талановитої молоді (затверджена Програма «Обдаровані діти», якою передбачені грошові премії, цінні подарунки, стипендії Яворівської районної ради). А вдосконаленням процесу підготовки вчителя до реалізації поставлених завдань займається районний методичний кабінет як структурний підрозділ відділу освіти.

Щорічно з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, методистами методичного кабінету проводяться районні олімпіади з основ наук. Якщо колись вони мали обов’язковий характер, то тепер до них запрошуються тільки учні, які виявляють бажання.

Фахові журі визначають переможців, але від ранжирування шкіл за рейтингом методичний кабінет у погодженні з начальником відділу освіти відмовився, аби для кожного учня участь в олімпіадах була стимулом для покращення своїх інтелектуальних здібностей, а не «дамоклевим мечем».

Прочитано 807 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner