Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 30 березня 2018 17:46

На Жовківщині провели публічні дебати щодо об’єднання територіальних громад

30 березня, у Жовкві відбуваються публічні дебати на тему: «Навіщо громадам об’єднуватися?».

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Організатором заходу були швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні DESPRO» за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Відтак в межах заходу учасників ознайомили із теорією та практикою реформи місцевого самоврядування, територіальної організації влади, а також децентралізації владних повноважень.

Окрім цього, в межах дискусій присутні у залі, за допомогою спеціального пульту, мали можливість одразу голосувати за ту чи іншу сторону обговорення.

У дебатах взяли участь голови та депутати місцевих рад, представники педагогічних та медичних колективів Львівщини, я також Яворівського району. Зокрема голова Яворівської РДА Орест Хлян, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак. Серед учасників заходу також представники Львівської обласної державної адміністрації та голови об’єднаних громад Львівщини.

Дискусія торкалась перспектив розвитку освітньої сфери та сфери охорони здоров’я об’єднаної громади, а також можливостей для активізації місцевого економічного розвитку об’єднаних громад.

Прочитано 966 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner