Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 17 листопада 2017 15:39

У Івано-Франковому рятувальники розповіли школярами про свою роботу

17 листопада рятувальники 60 ДПРП смт. Івано-Франкове розповіли школярам Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Івана Франка про Службу порятунку «101», яка стоїть на сторожі життя та здоров’я мешканців Яворівщини.

Про це інформує Яворівський РВ ГУ ДСНС.

Надзвичайники також наголосили на важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності під час зимових канікул, у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, також нагадали, як правильно поводитися вдома з газовими та електроприладами, щоб не трапилося лиха, і застерегли від необачних вчинків, адже інколи одна мить може призвести до непоправного.
Вогнеборці ознайомили дітей із будовою пожежного автомобіля та показали оснащення, яке є на озброєнні в пожежно-рятувальних підрозділах. Продемонстрували також гасіння умовної пожежі. Дітям дозволили приміряти спеціальне спорядження, котре уже не раз ставало у пригоді за реальних умов. Справжні відчуття та враження дітей, про унікальну нагоду стати щасливчиками і відчути себе справжніми рятувальниками викликало одягання бойового одягу, бажаючих було дуже багато. З великим захопленням спостерігали діти за поданням ствола від пожежного автомобіля, як це роблять рятувальники в реальних умовах під час гасіння пожеж. Гасили юні «рятувальники» й умовну пожежу, але для цього їм знадобилася допомога професійних рятувальників, бо втримати у дитячих руках пожежний ствол, коли з нього під величезним тиском виривається вода, практично неможливо... Школярі стверджують: цей день став для них незабутнім. Надзвичайно позитивне враження справило на всіх знайомство зі справжніми рятувальниками. Діти були одностайні: це мужня і потрібна людям професія, адже йдеться про найдорожче – порятунок життя. Безсумнівно, що проведення такого свята у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти » – це ще один важливий аспект виховної роботи, наочне свідчення того, що виховати справжнього громадянина можна тільки озброївши його потрібними знаннями.

Прочитано 766 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner