Увійти

Зареєструватися



Четвер, 04 січня 2018 15:59

Зустріч Вифлеємського вогню

На пункті пропуску "Грушів - Будомєж " зустріли Вифлеємський вогонь.

Про це інформує Яворівська РДА

Сьогодні, 4 січня, на українсько-польському кордоні (МПП «Грушів») відбулася святочна церемонія передача Вифлеємського вогню миру. Численна делегація у складі керівництва Ярославського та Любачівського повітів, бургомістрів, війтів, духовенства, зустріла яворівських священнослужителів, Народного депутата України Володимира Парасюка, голову Яворівської РДА Ореста Хляна, голову Яворівської райради Володимира Сичака, керівника апарату Яворівської РДА Зоряну Мірило, заступника голови райради Володимира Мацелюха, міських голів міст Яворова та Новояворівська Павла Бакунця та Василя Муравля, сільських голів, чиновників, депутатів райради, представників громадськості, пластунів.

Божого благословення, миру і любові бажали усім людям, що проживають в Україні і Польщі українські та польські свяженнослужителі. Вітав присутніх голова Яворівської РДА Орест Хлян, який побажав аби Вифлеємський Вогонь зігрів на Яворівській землі кожну родину, обдаровуючи їх Божою благодаттю і даючи надію на затишок, щастя, добробут, кращу долю для кожного українця, дасть сили творити добро та долати усі негаразди, також висловив щирі слова вдячності і подяки польському духовенству і польській владі за те, що вони підтримують такі акції, допомагають харцерам і пластунам робити свою добру справу – нести вогник людям, які справді цього потребують. Урочиста передача Вифлеємського Вогню відбулася під українські щедрівки і колядки у виконанні художнього колективу «Залужанка», пісенні виступи яворівських пластунів та польських харцерів. А відтак учасники цієї важливої передріздвяної події заколядували всі разом – і українці, і поляки. Вифлеємський вогонь, як символ нового життя, щедрості і любові, розійшовся домівками жителів Яворівщини і впродовж усіх Різдвяних свят зігріватиме людей радісною новиною про народження Божого Сина.

Церемонія передачі, яка існує і підтримується пластунами вже понад 20 років.
Сьогодні Вифлиємський вогонь миру має особливе значення, адже саме мирного неба над головою так довго чекають українці, а ця різдвяна традиція об’єднує всіх і кожного.

Передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам акція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

 

Прочитано 942 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner