Увійти

Зареєструватися



Неділя, 01 квітня 2018 12:09

Краковецька селищна рада нехтує об’єктами культурної спадщини

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Краковецької селищної ради.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

У грудні 2017 року Городоцька місцева прокуратура звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Краковецької селищної ради щодо бездіяльності Виконавчого комітету селищної ради.

На території Краковецької селищної ради налічується вісім культурних пам’яток місцевого значення, проте жодна із них не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Виконавчий комітет Краковецької селищної ради зобов’язаний був виготовити облікову документацію на кожен із цих об'єктів культурної спадщини місцевого значення, що знаходяться на території Краковецької селищної ради та подати пропозиції органу охорони культурної спадщини вищого рівня про занесення таких Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Бездіяльність Виконавчого комітету Краковецької селищної ради порушує інтереси держави та суперечить чинному законодавству України. Суд зобов’язав Виконком селищної ради виготовити облікову документацію на кожен із об’єктів культурної спадщини, зокрема на: Дзвіницю церкви Успення Пресвятої Богородиці XVIII ст., що в с. Мор'янці; Церкву Зачаття святого Івана Хрестителя поч. XX ст., що в с. Передвір'я; Поховання радянських воїнів червень 1941 р., липень 1944 р. в смт. Краковець; та Пам'ятник Р.Шухевичу (Т.Чупринці), головнокомандувачу УПА, генералу в смт. Краковець, та подати пропозицій у Департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА про занесення пам’яток до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Після винесення постанови Львівського адміністративного суду Краковецька селищна рада два рази зверталась із заявою про відстрочення постанови на один рік, через брак коштів та обмеження в часі. Проте в двох випадках заяву не було задоволено. Перший раз у задоволенні заяви відмовлено через те, що не було надано документів, які підтверджують сплату Краковецькою селищною радою судового збору. Наступна спроба відстрочення постанови суду була незадоволена через те, що з моменту винесення постанови пройшло три місяці, а Краковецька селищна рада не вчинила жодних дій, щоб виконати рішення суду.

Нагадаємо, що Краковецька селищна рада вже не вперше сплачує штрафи за подібні правопорушення. 19 вересня, Краковецька селищна рада оплатила штраф у розмірі 10 200 грн. через не затверджені проект землеустрою з організації і встановлення меж територій історико-культурного призначення.

Варто зазначити, що Краковецька селищна рада "найбагатша" селищна рада у Яворівському районі, річний бюджет якої складає більше 20 млн. грн.

Прочитано 1766 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner