Увійти

Зареєструватися



П'ятниця, 08 червня 2018 18:37

Яворівський пляж перетворюють в гноївку

Місцеві мешканці вимагають від влади забезпечити належний відпочинок біля озера.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

Купальний сезон розпочався на Львівщині, але мешканцям Яворова скоро не буде де купатись.
Так звані Яворівські стави, які місцеві мешканці вже багато років використовують як рекреаційну зону для відпочинку, хочуть забрати для промислового розведення риби та іншої живності.

Цього року ТзОВ "БЕСТЕР ПЛЮС", ЄДРПОУ 41266564 керівником якого є Ігор Кук, розпочало масштабні роботи по очищенню та поглибленню озер, однак з Яворівчанами таких робіт не узгодили. Як заявляють представники ТзОВ "БЕСТЕР ПЛЮС", на території Яворівських ставів вони хочуть займатись фермерським господарством, розведення риби та інших тварин.

На одному з озер, де найбільше відпочивальників, було зруйновано пів острів та дитячий пляж, а щоб люди по менше там купались в озеро накидали гною, а малу частину залишили на березі для кращого аромату. Місцеві мешканці стверджують, що вода також смердить перегноєм.

Також працівники фірми "БЕСТЕР ПЛЮС", за допомогою важкої техніки, зруйнували місток через річку по вулиці Гребля, до якого вони взагалі не мають відношення. Місцеві мешканці активно використовували цей місток та переганяли домашніх тварин для прогулянок та випасу.

Варто зазначити, що ТзОВ "БЕСТЕР ПЛЮС", не має права власності чи оренди на землі так званих Яворівських ставів, а лише документи на купівлю гідро споруд (шлюз) та рибальського будинку по вулиці Гребля у місті Яворові.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Яворівської міської ради, які відбулась 20 квітня 2018 року, депутати вимагали від представників компанії "БЕСТЕР ПЛЮС", залишити два озера в користуванні громади, одне для купання, а інше для місцевих рибалок. Однак дане прохання депутатів було проігнороване.

В результаті такої «бурхливої» діяльності компанії "БЕСТЕР ПЛЮС", депутат Яворівської міської ради - Володимир Поставитюк зареєстрував депутатське звернення з пропозицією вжити заходів щодо фактів самовільного захоплення земельних ділянок на Яворівських ставах представниками фірми "БЕСТЕР ПЛЮС".

Депутат Поставитюк стверджує, що ТзОВ "БЕСТЕР ПЛЮС" користується земельною ділянкою протиправно. Оскільки згідно акту про постійне користування, земельну ділянку площею 105,9 Га, було надано "Рибгоспу" ще за радянських часів, правонаступником якого є ПрАТ «Львівський обласний виробничий комбінат», а документів про вилучення цієї земельної ділянки у зазначеного підприємства, а тим більше про передачу цих земель ТзОВ "БЕСТЕР ПЛЮС" чи іншим (третім) юридичним особам відсутні.

Прочитано 6096 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner