Увійти

Зареєструватися



Неділя, 24 червня 2018 13:40

У пункті пропуску «Краковець» пропонували хабар за пропуск іноземної автівки

Перетин кордону з чужими документами, хабар та підроблення доручення на дітей.

Про це повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Впродовж доби прикордонники відділу «Краківець» затримали подорожнього, який намагався перетнути кордон з чужим паспортом, попередили дві спроби вивозу дітей за незаконно виданими дозволами від батьків, а також затримали і передали поліцейським чергового хабародавця.

Так 22 червня вранці, в пункті пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні, пасажирка рейсового автобусу, який слідував до Польщі, спробувала обманути прикордонників, надавши на контроль паспорт подруги. Пильний інспектор прикордонної служби, який проводив ідентифікацію особи, виявив відмінності у зовнішності пред’явника документу та ініціював додаткову перевірку щодо громадянки. В ході контролю другої лінії підозри правоохоронців підтвердились, відповідно подорожню через кордон не пропустили та склали документи справи про адміністративне правопорушення. За спробу незаконного перетинання державного кордону України рішенням суду було призначено покарання у вигляді штрафу 3400 гривень.

У двох випадках в цьому ж пункті пропуску прикордонники не пропустили за кордон дітей, які слідували з матерями через порушення порядку виїзду. В ході перевірки відомостей вказаних в нотаріально завірених заявах від батьків дітей правоохоронці з’ясували, що обидва чоловіка на момент видачі заяв вже перебували за кордоном і фізично не могли їх підписати. Відповідно, за фактами виявлення можливих ознак злочинів передбачених ч. 4 ст. 358 ККУ, а саме використання завідомо підроблених документів, прикордонники проінформували працівників Нацполіції України.  Варто зазначити, що з початку року на ділянці відповідальності Мостиського прикордонного загону це вже 201-й випадок не пропуску дітей за кордон через незадовільно оформлені документи

Також, за минулу добу несення служби на кордоні не обійшлося від чергової спроби підкупу правоохоронців. Під час оформлення подорожніх в пункті пропуску «Краківець» на в’їзд в Україну до прикордонника звернулась з неправомірною пропозицією пасажирка одного з автомобілів іноземної реєстрації. 43-річна мешканка Вінниччини запропонувала інспектору 200 доларів США хабара за пропуск іноземної автівки без внесення в бази даних. Однак прикордонник на таку злочинну оборудку не погодився, а доповів по команді. В подальшому справою щодо пропозиції неправомірної вигоди службовій особі займаються представники Нацполіції України.

Прочитано 731 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner