Увійти

Зареєструватися



Середа, 18 квітня 2018 12:49

На Яворівщині обирають сімейного лікаря

18 квітня в РНД «Сокіл» голова Яворівської РДА разом з головою Яворівської районної ради зустрілися з головними лікарями Яворівського району.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Мета такої зустрічі зумовлена підписанням декларацій, перетворення лікарень в некомерційні комунальні підприємства та в цілому обговорення реформування медичної галузі.

В рамках зустрічі очільники Яворівщини та головні лікарі Яворівської ЦРЛ Михайло Дмитрів, Новояворівської районної лікарні №1 Григорій Мороз та Івано-Франківської районної лікарні №2 Михайло Семеряк, обговорили плани та перспективи медичної галузі, проаналізували ситуацію, визначили сильні та слабкі сторони та особливості впровадження в дію реформи системи охорони здоров'я 2018 року.

Кампанія з вибору лікарів діє лише для фахівців первинної ланки, тому не можна підписати декларацію з вузьким спеціалістом. Необхідно обирати лікаря серед тих фахівців, котрі працюють у галузі надання первинної допомоги: для дитини - це педіатр або сімейний лікар. Для дорослого - терапевт або сімейний лікар.

Голова Яворіської РДА - Орест Хлян зазначив, що заробітна плата лікаря залежатиме пропорційно від кількості пацієнтів, котрі уклали з ними декларації. Для терапевта – це 2 тисячі пацієнтів, для сімейного лікаря – 1800 та для педіатра – 900. «Виникають ще запитання, незрозумілості, але одне зрозуміло, що потрібно рухатися вперед» - підкреслив голова Яворівської райдержадміністрації

Нагадаємо, що з 2 квітня в Україні розпочалася кампанія з вибору лікаря первинної ланки. Громадяни мають можливість обрати педіатра, терапевта або сімейного лікаря незалежно від місця своєї реєстрації та укласти з ним декларацію на медичне обслуговування. З липня лікарям первинної ланки будуть виплачуватися кошти за надання медичної допомоги кожному конкретному пацієнту
У МОЗ нагадали, що декларація з лікарем – безстрокова. Змінити лікаря можна в будь-який час, просто уклавши декларацію з іншим фахівцем. Водночас укласти декларацію з кількома фахівцями не можливо.

Декларацію укладають тільки з тими фахівцями, які працюють у сфері надання медичної допомоги на первинній ланці, наголосили у МОЗ. Декларація для дитини діє до 18 років, після досягнення цього віку потрібно укласти декларацію з терапевтом чи сімейним лікарем.

Прочитано 1751 разів

Просмотр изображений в онлайн галерее Flickr:
https://www.yavir.net/novunu/zdorovia/item/1618-na-yavorivshchyni-obyraiut-simeinoho-likaria#sigProId75144a19ac

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner