Увійти

Зареєструватися



Четвер, 19 квітня 2018 17:32

Голова Військового комітету НАТО відвідав Яворівський полігон

На Яворівському полігоні завершилось виїзне засідання Військового комітету НАТО.

Про це повідомляє Національна академія сухопутних військ.

Захід відбувся 19 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (с. Старичі, Яворівського району), під головуванням Голови Військового комітету НАТО Петра Павела.

На Яворівський полігон прибули генерали НАТО. За часів незалежності подія такого масштабу відбулася вдруге.

Українську сторону представляв головнокомандувач Збройних сил Віктор Муженко. Також завітали майже 70 представників країн НАТО.

Україна демонструвала, як впроваджує реформу Збройних сил до 2020 року. Зокрема, йшлося про розбудову українських сил спеціальних операцій та формування професійного сержантського корпусу, який має стати стержнем оновленої армії. Ще однією темою переговорів стала участь України в операціях із підтримання миру та безпеки під проводом НАТО.

У рамках візиту представницької делегації НАТО в Україну начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко провів двосторонню зустріч з Головою Військового комітету НАТО Петром Павелом. Він висловив Голові Військового комітету НАТО щиру вдячність за значний особистий внесок у розвиток відносин між Північноатлантичним альянсом і Україною.

Незважаючи на протистояння російській агресії на Сході, на сьогодні Україна залишається єдиною державою-партнером НАТО, яка бере участь у більшості військових операцій Північноатлантичного альянсу. Не оминули і питання війни з Росією.

«Ми провели спільно з Україною 200 заходів, сотні інструкторів та радників щоденно надають практичну і дорадчу допомогу. Це приклад дієвої підтримки альянсом прагнень України і якщо ви поглянете на політичний, дипломатичний та військовий рівні, то зрозумієте, що ми робимо усе можливе, аби стримати агресію Росії», – зазначив Голова військового комітету НАТО Петер Павел.

Прочитано 1147 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Reklama Baner